Bach Bloesem Therapie

Bach-bloesemremedies

Wat zijn Bach-bloesemremedies? De 38 remedies die zijn gemaakt van wilde bloemen en planten, zijn vernoemd naar degene die ze ontdekt heeft: de Engelsman dr. Edward Bach (1886-1936). Hij was arts, later ook bacterioloog.


De Bach-remedies maken deel uit van een holistische behandeling, dat wil zeggen, dat ze de gehele persoon behandelen en niet slechts de symptomen van de kwaal. Men gaat uit van het principe dat iedere ziekte voortkomt uit het niet in balans zijn van het individu, of dat nu lichamelijk of psychisch is, en dat de natuur al voor geneesmiddelen heeft gezorgd in de vorm van planten, bronwater, frisse lucht en zonlicht.

Wetenschappelijke visie

Onderzoek van praktijkgevallen bevestigt dat de remedies werken, maar tot op de dag van vandaag, weten wetenschappers nog steeds niet precies waarom.

Niemand weet hoe het werkt.                   

We weten alleen dat het werkt.

Hoeveel remedies krijg je bij een behandeling?

Er wordt gekeken naar de bloesems waarvan de eigenschappen het meeste passen bij de gemoedstoestand.                Meestal wordt er gewerkt met een combinatie van bloesems, maar het maximum is 5 bloesems tegelijkertijd. Bloesemremedies zijn goed te combineren met andere behandelmethodes en kunnen absoluut zonder risico worden toegepast.

Bach Bloesem Therapie

Hoe ziet een consult eruit?

Aan de hand van een diepgaand gesprek / vragenlijst gaan we samen kijken naar je wensen en de beste remedies die bij je passen, die worden vervolgens getest of ze echt bij je passen door Kinesiologie (spiertesten) of de Pendel.                         

Daarna wordt de remedie bereidt dit kan op basis van bronwater of alcohol en bronwater, om deze langer te kunnen bewaren.

Hoe vaak slik je de druppels?

De dosering van de medicinale remedie is 4 x daags 4 druppels. Een flesje is 30 ml. De druppels kun je in een klein glaasje water doen en opdrinken of, als je een de druppelaar gebruikt, direct op de tong druppelen.

Kosten: 60 euro per uur

Bloesems: 15 euro en evt. verzendkosten

Een nazending van druppels zonder consult: 20 euro excl. verzendkosten

unsplash